Lund. Și lasă lumea să aștepte.

Prima impresie față de Lund a fost că în acest eco-oraș tot timpul îți aparține, și lasă lumea să aștepte.

***

„Cheltui timpul” cum vrei: ieșiri cu familia; stat la soare pe iarbă, în fața catedralei sau pe scaune lângă primărie; plimbări prin parcuri sau gradina botanică; bere cu prietenii sau alt ceva ce îți trece prin cap. Și nu simți monotonia cotidiană birou-casă, casă-birou, care predomină în alte orașe. Chiar dacă nu e un oraș mare și nu ai mall-uri permanent îți poți găsi activități. De exemplu, în prima zi când am ajuns Lidia m-a dus la un târg, într-un parc. Aici am făcut cunoștință cu suedezii, care nu au complexe atât timp cât se simt bine, la felul cum se îmbracă și cum își educă odraslele.

Copii au multe spații de jucat.

Doar că unii din ei au ales ceva mai fun. Mult mai fun. Eu tot aș alege asta.

Am mai umblat un pic. Cred că e primul oraș în care văd atâtea biciclete (dar, da, încă nu am fost prin Olanda)

După ce am mâncat burger cu bere, și ascultat corul din catedrală am decis că: „hai să stăm pe iarbă, din urmă la catedrală„. Cu o zi înainte a plouat deci, iarba era udă, dar asta nu ne-a oprit să și dormim un pic. Foarte bine se doarme la soare după ce mănânci și bei bere. Încercați.

Cam asta a fost în această zi.


A doua zi, 25 septembrie, m-am trezit cu cadou lângă mine. Hanorac ♥. Am luat micul dejun și cât timp Lidia era la universitate eu făceam km prin Lund. Vroiam să văd Kulturen-ul, dar era închis așa că am luat-o pe o străduță oarecare înainte. Am ajuns la cimitir. Era tot ok dacă nu intrau un grup de copii cu supraveghetori în el. Dar, au ajuns și ei în Grădina Botanică, care e lângă.

Iacătă-i-s. Și iar spații unde pot ei să se joace.

În comparație cu tot orașul, grădina nu e foarte WOW. Pentru că tot orășelul e verde și liniștit, adică e WOW.

După ce făcut 2 cercuri pe aici și mi-am continuat „calea” pe străduțe, printre casele mici și oamenii de pe aici.

Am ajuns și pe la periferia orașului, așa-i când ai dispoziție de mers iar orășelul nu e foarte mare. Am făcut >20km în acea zi (aplicația îmi spune că am „salvat” 1,65L de gaz).

Seara am ieșit la „sărbătorit”, 23 de ani cum n-ai da. Am băut aici. Stâlpul din poză e foarte priceless. Tot aici se află și cea mai importantă atracție turistică 🙂 и это правда.

Pentru prima dată sunt de ziua de naștere într-o altă țară decât Moldova, sau din cauza că e prima dată (iar asta se memorează), sau din alte considerente, dar cred că aș repeta asta în fiecare an. Sau până când nu mă voi sărută de asta.


Celelalte zile nu au avut nimic special, sau din contra au fost cele mai speciale – dar mai trebuie să rămână și ceva ce nu e scris pe blog. În fine, cum și am mai spus și aici, când voi crește mare – vreau să mă întorc în Lund.

***

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.