Despre aplicații și Ministerul Afacerilor Externe al României.

Mi-am cumpărat telefon mobil. Dar nu despre asta e articolul.

***

Am început să-mi instalez aplicații ce ține de călătorii: booking, airbnb, esky, momondo, wizz/ryanair, visit a city, culture trip, flixbus ș.a., e și normal că după îmi apăreau și unele sugestii/”alții au mai instalat și”, printre ele am dat de o aplicație care și după denumire îți captează atenția: Călătorește în siguranță, mai vezi că e și de la Ministerul Afacerilor Externe, încă unele dubii și întrebări precum „a pintru și” se înlocuiesc cu „hai să văd ce au făcut”, așa că am instalat-o.

Cum credeți ce găsești în ea? De exemplu, dacă ai o țară în care ai dori sa pleci și ai nevoie de date precum: accesul (dacă ai nevoie de viză, durata de ședere), utilizarea cărților de credit, sistemul medical, condiții privind traficul de auto sau, de ce nu, condițiile​ de muncă.

Sunt și detaliile despre siguranța și criminalitate acestei țări, deasemenea și amenințările teroriste, actualizarea acestor date nu cred că de face tare rapid pentru că la Marea Britanie scrie: „Terorismul este un fenomen global, nelocalizat. Prin urmare nici Marea Britanie nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări„. Dar toți știm despre atentatele din Anglia, din ultimile zile. Dar nu e nici despre aceasta articolul.

Articolul e despre MAER, „Mulțumesc” și o bază de date „strânsă” la un loc. Și chiar v-aș sfătui să o aveți în telefon, nu necesită multe resurse dar e potrivită.

În toamnă căutam unde și cum poți să îți faci viză pentru a putea călători în Cambodia și/sau Vietnam. Pentru ambele țări mi-a luat cred că mai mult decât o oră pentru a găsi detaliile necesare referitoare la modelul de vize, preț, timp. Toate acestea pe siteuri nu tare friendly, cu mii de meniuri și redirecționări. În aplicația dată e simplu: descriere și linkuri, cum s-ar spune – „mură-n gură”.

Simplu, util și nesofisticat. Măcar și acum ia și aplică pentru viză. Și așa cum fiecare țară în parte. <3.

Haideți să gândim cu capul, și să facem lucruri ce într-adevăr ajută și sunt frumoase, care depind de noi. Și să nu uităm să fim mai buni.

***

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.