Roma de februarie.

În februarie 2016 eram în Roma.

Mult timp amânam vizitarea Romei din cauza că cel mai des mă aflam vara în Italia, iar din spusele mai multor oameni am înțeles că nu-i cea mai perfectă perioadă a anului pentru a o vizita din cauza aglomerației, temperaturii și alte consecințe a acestora. Așa că înainte de a pleca la Praga, am decis să trec și prin Roma (în plus sunt bilete ieftine), nu vă sfătui să combinați aceste 2 orașe iarna, dacă nu ai bagaj mare, din cauza că temperaturile sunt total diferite și prin urmare și felul de a te îmbrăca.

Ia-ți o umbrelă! Acesta ar fi al doilea sfat dacă vrei să pleci la Roma în februarie. În rest, temperatura ziua este de cca 12°, și 5-7° – noaptea. Îmbracă-te comod, scurta + hanorac ar fi o combinație perfectă și o încălțăminte comodă – pentru că va trebui să mergi mult dacă vrei să vezi toate colțurile Romei, pe lângă toate acestea planifică-ți câteva zile pentru acest oraș.

hanorace tricolor

Odată ajuns la aeroporturile de lângă Roma sunt mai multe autocare care te pot duce până în oraș la un preț de 4-6 € (bilete poți procura aici, aici, sau aici) sau poți merge cu trenul – care e mai scump.

După ce ne-am cazat într-un hotel unde și am întâlnit la recepție o domnișoară din România care ne-a spus unde putem găsit ceva de mâncat, care ne-a desenat de asemenea și niște străzi pe care să mergem am pornit să ne plimbăm prin Roma de seară.

Nu ne-am lăsat tare duși de entuziasm că eram și obosiți – în vreo oră eram înapoi la hotel.

Seara plouase, așa că dimineața era perfect pentru o plimbare, deci cu noi forțe am pornit.

Arhitectura din Roma are specificul său și dacă ești atent poți vedea multe detalii captivante.

Cu toți cunoaștem că Roma Antica a fost foarte dezvoltată iar specificul său foarte simplu poate fi înlocuit cu cel modern/contemporan, cert este una italienii țin la monumentele lor istorice – da, evident din cauza ca au venituri mari din turism, dar uneori mă gândesc că de ce cei din Moldova se comporta atât de neglijent fata de ceea ce e frumos cu o istorie și le poate aduce venit dar majoritatea prefera „steclo-pacheturi”, și asta e trist. Pe aceasta nota pesimistă sa mergem mai departe.

Că și în altele orașe ale Italiei aici poți să vezi cupole la fiecare pas.

Ele îs foarte multe.

Alături de locul în care vezi panorama Romei, este și această casă, care îți amintești de Harry PotterDe asemenea, poți găsi și mulți copaci cu portocale, dar nu știu dacă cineva a îndrăznit să mănânce vreo una.Pe la orele 11 se poate observa o avalanșă mai mare de turiști/călători.


În rest, Roma în luna februarie este mai puțin populată de către turiști.

[pauză].

Palatul Justiției. Chiar dacă unii trecut neregulamentar ca să facă poze, alții nici nu-l observă.

Un părculeț, lângă nu mai țin minte ce atracție turistică, unde poți sta 10-20-30 minute dacă te-ai săturat de avalanșa de turiști – în liniște. Când stăteam cu mama eram doar noi și o doamnă care își plimba câinele și vreo 3 turiști ceva mai departe.

Colosseum. Nu a fost cel mai impresionant monument istoric pentru mine, când este iluminat e cu mult mai frumos . Dar cred că e la fel cum și pe alții nu îi impresionează Atomium-ul din Bruxelles.

În comparație cu amfiteatru, Pantheonul din Roma mi-a plăcut înzecit, chiar dacă e o clădire simplă, dar impresia pe care ți-o lasă nu se compară cu alte clădiri din Roma. Ne restaurată. Cu niște coloane mari.

În pod o gaură. din care se vedea cum cad stropii de ploaie. Chiar dacă e gălăgie de la turiști, în sala aia mare, ești în liniște (filosofic, nu? 🙂 ).

La fel e și Fontana di Trevi. Dacă la Pantheonul oamenii erau mai mult melancolici, aici oamenii îs veseli, cu zâmbete, mai iubitori. Și după ce vii acasă și citești, peste ceva timp, că zilnic, în mediu, se aruncă 3.2k $ în această fântână, ulterior acești bani merg sunt donați în scopuri caritabile – acest loc îți place mai mult și mai mult.

3 zile sunt destule pentru acest oraș, chiar dacă posibil să nu reușești să vizitezi tot. Oricum, poate din cauza că nu am aruncat monezi în fântână/i, poate din alte idei – dar, nu știu dacă m-aș întoarce în Roma sau alte orașe. Văzându-le aproape pe toate cele „principale” și unele mai puțin, de la capitală spre nord, specificul italian, arhitectura și #pizzapastamozzarella nu se diferențiază. Vezi un oraș – foarte probabil că restu vor fi la fel, mai puțin Torino, Venezia și Pisa, dar fiecare cu ideile sale. Pentru o viziune trebuie de dus în sud, cândva, poate, mai vorbim. Pa.


Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.